تقسیم بندی شارژ ساختمان بین موجر و مستاجر
بله درست متوجه شدید، شارژ ساختمان بین موجر و مستاجر تقسیم می شود!
همیشه مدیران ساختمان مبلغی را جهت تنخواه اضافه تر از هزینه های جاری ساختمان می گیرند، که تامین این مبلغ از مستاجر از لحاظ عرفی و شرعی درست نیست.
چرا تنخواه می گیرند : معمولا در نگهداری ساختمان هزینه های پیشبینی نشده ای تحمیل می شود و می بایست در اسرع وقت مشکل پیش آمده برطرف شود تا زندگی ساکنین مجتمع با اختلالی مواجه نشود.
فرض کنید پمپ آب ساختمان خراب می شود، یا درب ریموت دچار مشکل می شود و یا آسانسور متوقف می گردد. حال اگر مدیر ساختمان به دنیال جمع آوری هزینه به پی مالکین بگردد، ممکن است چند روزی جهت تعمیر محل آسیب دیده زمان ببرد و این ممکن نیست.
از آنجایی که طبق مفاد اجاره نامه هزینه های کلی به عهده موجر می باشد :
۶-۷ پرداخت هزینه تعمیرات و هزینه های کلی از قبیل نصب و راه اندازی به منظور بهره برداری از دستگاه تهویه، ،شوفاژ ،کولر ،آسانسور و شبکه آب و برق و گاز با مالک است و هزینه های جزئی مربوط به استفاده از مورد اجاره به عهده مستاجر است و نوع هزینه ها و میزان آن را عرف تعیین میکند.
می بایست موجر بابت تنخواه صندوق ساختمان ماهیانه مبلغی را به صندوق پرداخت نماید. در صورتی که در بیشتر مجتمع ها مدیران جهت درگیری کمتر آن را به ناحق از مستاجرین می گیرند.
پس بنابراین موجرین می بایست ماهیانه مبلغی را جهت تنخواه گردان که بابت هزینه های کلی ساختمان می باشد به صندوق پرداخت نمایند.
هزینه های جزئی مثل : تعویض لامپ ، کلید روشن و خاموش کردن روشنایی در مشاعات و یا تعمیراتی جزئی مثل تعویض کلید درب ورودی ساختمان و امثالهم بر عهده مستاجر می باشد.
مراجعه نمایید : سایت املاک آی شهر
برای درک بهتر موضوع مثالی را عنوان می کنم :
برخی از متعلقات ساختمان عمر مفید چند ساله دارند، در این دوره مثلا 3 تا 10 سال عمر مفید، مالک چند مستاجر عوض می کند، حال بعد از 8 سال پمپ آبی سوخته، آیا مستاجر آخر باید هزینه آن را پرداخت نماید!؟
اما عمر یک لامپ در مشاعات شاید به سال هم بسنده نکند، این را می توان از مستاجر دریافت نمود.
در صورت داشتن سوال درباره موضوع مطرح شده پیام بگذارید.
تقسیم بندی شارژ ساختمان بین موجر و مستاجر
محمد اسپیدمهر